V okviru Ekošole in projekta Moja reka si,  smo bili nagrajeni že lansko šolsko leto in sicer za pesem Marka Laknerja, Reka nam da energijo. Pretekli vikend pa smo se udeležili še 3. parlamenta mladih, katerega del je tudi projekt Sava povezuje in je potekal v petek, 19. in soboto 20. septembra, in sicer v Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana (BIC) in na Špici ob Ljubljanici.

 

Sodelovalo je osem srednjih šol iz držav Savskega bazena (Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Srbija in Slovenija). Našo šolo so zastopali Valentina Ambrožič, Jakob Pešelj, Niko Žan Kastelc, Monika Špehar in Nina Mikunovič. Lutra, inštitut za ohranjanje naravne dediščine, je za udeležence parlamenta organiziral orientacijski pohod “Spoznaj reko Ljubljanico” in debato na temo trajnostnega upravljanja vodnih virov, “V besedi je moč – za reko Savo”. Debata, ki ni bila tekmovalnega značaja, je potekala angleškem jeziku. Tu se je posebej izkazal naš dijak Niko Žan Kastelc.

P1020812Na Parlamentu mladih porečja reke Save, ki ima svoj statut, so izvolili predsedstvo, katerega predsednik je postal prav tako Niko Žan Kastelc.

(Obiskano 52 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost