V soboto, 10. 1. 2015, so člani športnoplezalnega odseka Črnomelj pod vodstvom profesorice Zdenke Kavčič že četrtič izpeljali šolsko tekmovanje dijakov in učencev belokranjskih šol v športnem plezanju. Tekmovanje za mlade plezalce je potekalo na plezalni steni SŠ Črnomelj.
Pred tekmovanjem smo uradno odprli malo balvansko steno v sklopu prireditve 90-letnice planinstva v Beli krajini. Projekt izgradnje ogrevalne stene smo uspešno izpeljali v lanskem letu z namenom, da bi privabili čim več mladih plezalcev in jih navdušili za tovrstno dejavnost – plezanje. Povabljeni gostje ravnateljica SŠ, gospa Elizabeta Prus, predsednik Planinskega društva Črnomelj, gospod Peter Dichlberger, županja Občine Črnomelj, gospa Mojca Čemas Stjepanovič in načelnik športnoplezalnega odseka, gospod Andrej Horvat so pohvalili plezalno dejavnost in tudi v bodoče obljubili podporo. Po kratkem programu, katerega je vodila Eva Kavčič, pomagali sta ji recitatorki Katarina Horvat in Ana Miketič, so se gostje fotografirali pred balvansko steno in s tem je bila plezalna ogrevalna stena tudi uradno odprta.
Pred začetkom plezanja so člani ŠPO Andraž, Luka in Robi demonstrirali tekmovalne smeri, ki sta jih pripravila inštruktorja športnega plezanja Žiga Janež in Sandi Pelko.
Po treh urah tekmovanja smo dobili zmagovalce v posameznih kategorijah.
REZULTATI:
SŠ dijakinje: 1. Sara Kavčič, 2. Eva Kavčič, 3. Katja Čadonič, SŠ Črnomelj
SŠ dijaki: 1. Jure Horvat, 2. Luka Šimec, 3. Jan Gašperič, SŠ Črnomelj
OŠ mlajše deklice: 1. Urška Jurajevčič, OŠ Loka, 2. Urška Sedlar, OŠ Loka, 3. Maja Kavčič, OŠ Podzemelj
OŠ starejše deklice: 1. Katarina Horvat, OŠ Loka, 2. Katarina Miketič, OŠ Loka, 3. Doris Koca, OŠ Milke Šobar Nataše
OŠ mlajši dečki: 1. Jan Škof, OŠ M. Jarca, 2. Nejc Šolar, OŠ Loka, 3. Jan Matotek, OŠ Mirana Jarca
OŠ starejši dečki: 1. Jurij Brozovič, OŠ Vinica, 2. Žiga Frankovič, OŠ Vinica, 3. Bogdan Hudorovac, OŠ Milke Šobar Nataše

Več fotografij …

(Obiskano 63 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost