V sredo, 1. aprila 2015, so se najboljši matematiki s posameznih šol pomerili na naslednji stopnji tekmovanja. t.j. na regijskem nivoju. V dolenjski regiji, kamor sodi tudi Bela krajina, je bilo tekmovanje organizirano v Brežicah in Krškem.

Gimnazijci, ki sodelujejo v tekmovalni skupini A, so se srečali in pomerili na brežiški gimnaziji. S Srednje šole Črnomelj se je na tekmovanje uvrstilo 11 dijakov. Srebrno priznanje so prejeli:

– 2. letnik: Jani Metež (2. AG);

– 3. letnik: Matija Lovšin in Maja Jankovič (oba 3. AG) ter Jernej Križan (3. BG);

– 4. letnik: Jaka Šikonja in Kristjan Žunič (oba 4. BG).

Na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 18. aprila v Kranju, so se uvrstili Matija Lovšin, Jaka Šikonja in Kristjan Žunič. Še posebej velja izpostaviti uspeh Matije, ki je bil v konkurenci 3. letnikov z naskokom najboljši v celotni dolenjski regiji!

Dijaki srednjega strokovnega izobraževanja, ki sodelujejo v tekmovalni skupini B, so se srečali in pomerili na Srednji poklicni in strokovni šoli Krško. S srednje šole Črnomelj so se na tekmovanje uvrstili 4 dijaki. Srebrno priznanje sta prejela Tilen Viljem Pintarič  iz 1. ST in Nina Banovec iz 4. E.

Mentorji Desanka Kambič, Tilen Šetina in Anica Želježnjak čestitamo vsem dijakom za osvojena priznanja, uvrščenim na državno tekmovanje pa obilo uspeha v Kranju.

(Obiskano 32 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost