V petek, 25. 9. 2015, smo se dijaki 1. letnika SŠ Črnomelj odpravili na projektna dneva v Radence.

Gimnazijci smo tako dopoldan imeli delavnico fizike in nato še orientacijo, ki je potekala v dežju. Popoldan pa smo skupaj z učitelji izvedli medpredmetne delavnice: pri slovenščini in glasbi smo spoznavali jezik prebivalcev in se nato naučili njihovo pesem, z anglicizmi in germanizmi smo se ukvarjali pri nemščini in angleščini, za konec pa smo pri kemiji in biologiji preučevali vodo iz reke Kolpe.

Strojni tehniki in oblikovalci kovin pa so imeli nekoliko drugačen urnik: obiskali so proizvodnjo UNIOR v Starem trgu, se seznanili z delom skupnosti TAV, imeli so orientacijski tek, pohod na Radensko steno in na koncu še delavnico iz fizike.

Zvečer smo zaradi deževnega vremena ostali znotraj CŠOD-ja in si ogledali film Troja, pekli smo pice, igrali namizni tenis in plezali po plezalni steni.

V soboto pa smo pred odhodom domov naredili skupno fotografijo in nato imeli krajši program v eni izmed učilnic, kjer smo dijaki na zanimiv način predstavili delavnice in svoja doživetja v Radencih.

Vsekakor se vsi strinjamo, da sta bila ta dva dneva res nekaj lepega, saj smo se še bolj spoznali med seboj in se pri tem neizmerno zabavali.

Natalija Šterk, 1. bG

(Obiskano 102 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost