Na Srednji šoli smo imeli danes, 15. 2. 2016, visoki obisk – na našo šolo je prišel predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor.

V luči 25-letnice osamosvojitve države predsednik z gostom, ki je aktivno soustvarjal  polpreteklo zgodovino, vodi pogovor z dijaki na temo »Nastajanje samostojne slovenske države«. Tokrat je gostil Jožefa Školča, zadnjega predsednika Zveze socialistične mladine Slovenije in drugega predsednika Državnega zbora Republike Slovenije.

Dijaki so gosta z navdušenjem pričakali – pred vhodom v šolo so ju pozdravili predstavniki strokovnih programov, Tjaša Miketič, 3. E, Nejc Geltar, 3. ST in Žiga Schweiger, 2. OK, v jedilnici šole, kjer je potekal pogovor, pa sta ju nagovorila gimnazijca Valentina Ambrožič, 4. b in Tomaž Kasunič, 4. a. Po uvodnih besedah obeh gostov so sledila vprašanja dijakov.

Srečanje je potekalo v sproščenem vzdušju. Na koncu sta se predsednica dijaške skupnosti Manja Novak in ravnateljica šole Elizabeta Prus zahvalili obema gostoma in jima izročili simbolična darila – predsedniku države sliko naše dijakinje Zvonke Janežič, gospodu Školču belokranjsko pisanico. Ker pa iz Bele krajine nihče ne sme oditi lačen, sta v dar prejela še belokranjsko pogačo. Tudi predsednik ni prišel praznih rok – ravnateljici šole je izročil predsedniško protokolarno darilo, svileno zastavo Republike Slovenije.

Seveda brez fotografiranja oz. selfijev s predsednikom ni šlo.

 

(Obiskano 213 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost