Po petkovi četvorki, s katero so se dijaki zaključnih letnikov simbolično poslovili od Srednje šole Črnomelj, je v ponedeljek, 22. maja 2017, potekala še podelitev spričeval, pohval in priznanj. Letošnjo generacijo zaključnih letnikov sestavlja 66 dijakov 3. OK, 4. EST, 4. aG in 4. bG. Dijaki nižjih letnikov, Natalija Šterk, Tjaša Šikonja, Andrej Zupančič (vsi 2. bG), Tadej Brodarič (1. ST) in Gašper Brunskole (2. ST), so jim pripravili kratek kulturni program, nakar je ravnateljica s pomočjo razrednikov podelila spričevala, pohvale in priznanja. Prav tako je ob tej priložnosti podelila pokala za najšportnico, najšportnika šole, to sta Eva Kavčič (4. bG) in Luka Šimec (4. ST) in razglasila najšportni razred šole, to je že četrto leto zapored 4. bG.

Po podelitvi je v medioteki šole sledila predaja ključa, za katerega so se potegovali oddelki 3. ST, 3. aG in 3. bG. Dijaki predzadnjih letnikov so morali prepričati tričlansko komisijo četrtošolcev, da je ravno njihov razred tisti, ki si zasluži šolski ključ. V besedno-glasbeno-umetniškem troboju so se najbolj izkazali dijaki 3. bG in postali varovanci ključa do naslednjega leta, za kar so morali tudi slovesno zapriseči.

Zaključne letnike zdaj čakajo še priprave na splošno oz. poklicno maturo ali zaključni izpit, že v soboto pa prvi pisni preizkus. Verjamemo, da bodo uspešni tudi na tej zadnji preizkušnji srednješolskega izobraževanja in da se bodo uspešno podali novim življenjskim izzivom naproti.

Več fotografij na FB strani Srednje šole Črnomelj.

(Obiskano 113 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost