V sredo, 14. 6. 2017 se je pričel ustni del  letošnje mature. Dijaki četrtega letnika ekonomski tehnik so predstavili in zagovorili projektne naloge pred komisijo in vabljenimi gosti:  zunanjo mentorico mag. Anita Jamšek iz Občine Črnomelj, županjo Mojca Čemas Stjepanovič in ravnateljico Elizabeto Prus.

Lea Krajec in Tjaša Miketič sta pripravili uporabno nalogo z naslovom Celostna prometna strategija občine Črnomelj s poudarkom na varnih šolskih poteh pod mentorstvom  prof. Anice Želježnjak in mag. Anite Jamšek. Grafičen prikaz nevarnih točk.

Ida Bahorič  je predstavila nalogo z naslovom Skrivnosti Podzemlja, pripravila je tudi promocijski video Podzemlja in lokalnih znamenosti. Mentorica je bila  prof. Karmen Golobič

Domen Pavlovič in Kristjan Radman sta naredila poslovni načrt za podjetje, ki bi se ukvarjalo s trženjem Gasilskega muzeja v Metliki. Mentorica Silva Simonič in g. Gregor Jevšček iz RIC Črnomelj, ki je ponudil dijakom idejo.

Nika Ambrožič in Žiga Badovinac pa sta raziskala zgodovino ekonomskega tehnika v Črnomlju. Predstavila sta vpis dijakov po letih, največje dosežke na državnih tekmovanjih, raziskovalne naloge, zlate maturante, dosežen uspeh na poklicni maturi. Naloga je bila pripravljena pod mentorstvom Silve Simonič.

 

(Obiskano 225 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost