V ponedeljek, 10. 7. 2017, so bili dijaki, ki so opravljali splošno maturo v spomladanskem roku, seznanjeni z rezultati. Zvečer je v jedilnici šole potekala tudi slavnostna podelitev spričeval s krajšim kulturnim programom.

Program se je začel s skladbo V Ljubljano, ob kateri sta voditelja, Tjaša Ogulin in Aleksander Vuković, priplesala na prizorišče Prešernovega trga in maturantom ter ostalim obiskovalcem želela pričarati košček Ljubljane. V uvodu sta občinstvo nagovorila z Ježkovo pesmijo Avizo I (Ob prihodu). Viviana Kukar je zapela skladbi Šuštarski most in Mala terasa, na kitari jo je spremljal Žan Majcen. Voditeljica Tjaša, ki bi se jeseni najraje pridružila bodočim študentom v Ljubljani, je recitirala Ježkovo pesem Prelepa si bela Ljubljana. Program je z recitacijami popestril še Tadej Brodarič z Jesihovo Ves dan sem živel in Ježkovo Avizo II (Ob odhodu).

Potem ko je ravnateljica s pomočjo razrednikov Zdenke Kavčič in Branislava Adlešiča ter tajnice mature Anice Želježnjak podelila maturantom spričevala, je navzoče nagovorila črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič.

Letos je maturo na ravni države opravljalo 5699 kandidatov, uspešnih je bilo 5326 ali 93,45 %, na Srednji šoli Črnomelj pa 32 gimnazijcev, uspešnih je bilo 30 dijakov ali 93,75 %.

Vsem maturantom še enkrat čestitamo!

 

Več fotografij na FB Srednje šole Črnomelj …

(Obiskano 195 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost