Zgodaj zjutraj so se v sredo, 9. maja dijaki drugih letnikov programov gimnazije in strojnega tehnika z dvema avtobusoma odpeljali proti glavnemu mestu Češke. Po prihodu v Prago smo najprej obiskali Venceslavov trg in si za tem ogledali Tehnični muzej. Sledila je namestitev v hotelu in prenočevanje.

Drugi dan smo se po zajtrku namenili proti Terezinu. Ogledu koncentracijskega taborišča, kjer je kazen prestajal tudi Gavrilo Princip, smo namenili celo dopoldne. Popoldne smo ogled Prage nadaljevali pri Plečnikovi cerkvi na Vinohradih. Sledila je vožnja s podzemno železnico do judovskega dela Prage. Ogledali smo si sinagogo in judovsko pokopališče. Privoščili smo si nekaj prostega časa. Sledil je sprehod do Karlovega mosta in zidu Johna Lennona. V večernih urah smo z ladjo, kjer smo tudi večerjali, pluli po Vltavi.

Po zajtrku tretjega dne smo si ogledali še kraljevske Hradčane: katedralo sv. Vida, Zlato uličko, cerkev sv. Jurija in Plečnikove vrtove. Nekoliko pred poldnevom smo se vkrcali na avtobuse in se namenili proti domu. Domov smo prišli v soboto, 12. maja v zgodnjih jutranjih urah.

(Obiskano 99 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost