Generalna skupščina Združenih narodov je tretji četrtek v novembru  razglasila za svetovni dan filozofije.  V Sloveniji obeležujemo v sodelovanju z Nacionalno komisijo za UNESCO in Slovenskim filozofskim društvom  svetovni dan filozofije  od leta 2005.

http://www.unesco.org/new/en/social-and-human-sciences/themes/most-programme/humanities-and-philosophy/philosophy-day-at-unesco/

Osrednja prireditev ob letošnjem svetovnem dnevu filozofije bo potekala v Mariboru, v Kazinski dvorani SNG Maribor  v četrtek, 15. novembra 2018, med 12.00 in 14.00 uro. Svoja spoznanja na temo Nelagodje smisla bod predstavili dr. Helena Motoh,  dr. Friderik Klamper in orofesor Sandi Cvek.

Več o letošnji temi .

Pri pouku filozofija bomo svetovni dan filozofije obeležili s krajšimi razmisleki dijakov o tem, kaj je smisel in zakaj ga iskati.  Je to nekaj, kar si zadamo sami, ali pa obstaja absolutni smisel, ki presega želje in predstave posameznika? S to gesto želimo z »ljubeznijo do modrosti« vstopiti v zavest dijakov  oz. biti s tovrstno ljubeznijo prisotni v šolskem prostoru. V ozadju naše želje je cilj slediti priporočilu oz. vabilu UNESCA ter širiti zavest o prisotnosti in pomembnosti filozofije v naši družbi.

Pariška deklaracija o filozofiji

(Obiskano 90 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost