Dijaki tretjih letnikov gimnazije smo se prejšnji teden (3. in 4. decembra 2018) odpravili v Dolenjske Toplice na dvodnevni nemški jezikovni tabor Deutsches Sprachdiplom. Priprave so potekale v konferenčni dvorani v  luksuznem hotelu Balnea, kjer smo tudi bivali. Z nami so bile profesorica Alexandra Kočevar in dve nemški pomočnici Linn in Nina.

Prvi dan smo prejeli osnovne informacije o tem, kako potekajo testi za jezikovno diplomo. Za popestritev sta z zanimivimi igrami poskrbeli prostovoljki. Nato smo reševali preverjanji za slušno in bralno razumevanje. Vmes smo imeli tudi zelo okusno malico s čajem in posladki. Po kosilu smo prisluhnili daljšemu predavanju, za katerim je sledil najprej čas za kopanje v bazenih Wellnessa, nato pa razkošna večerja.

Drugi dan smo po zajtrku začeli s skupinsko igro Jeopardy, seveda v nemščini. Nato je sledil še zadnji del priprav na teste DSD, in sicer pisno sporazumevanje. Po preverjanju smo dobili končne informacije. Sledila je še urica na bazenu, nakar smo se zadovoljni odpravili proti domu.

Tabor je bil prijetno sestavljen in informativen, bivanje v hotelu pa fantastično.

Gašper Lamut, 3.aG

(Obiskano 101 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost