V ponedeljek, 11. 3. 2019, je na šoli potekalo šolsko tekmovanje iz znanja kemije za bronaste Preglove plakete in za uvrstitev na državno tekmovanje. Udeležilo se ga je 34 dijakov iz vseh letnikov gimnazije.

V 1. letniku so tekmovali štirje dijaki. Zmagovalec je Vid Kavčič, drugo mesto je zasedla Vita Kambič, tretje mesto pa si delita dijakinji Manca Bajuk in Maja Suhorepec.

Iz 2. letnika se je tekmovanja udeležilo 10 dijakov. Zmagala je Marija Absec, na drugo mesto se je uvrstil Kevin Požek, na tretje pa Katarina Horvat.

Iz 3. letnikov se je tekmovanja udeležilo 14 dijakov. Prvo mesto je zasedla  Urša Konda, druga je bila Nina Težak, tretja pa Maša Kambič. Vse tri so dijakinje 3. aG razreda.

Tekmovalo je tudi 5 dijakov iz 4. letnikov. Prvo mesto si delita Nadja Suhorepec in Blaž Pečarič (oba iz 4. aG), druga je bila Urška Pavšič (4. aG), tretja pa Tjaša Šikonja (4. bG).

Bronaste Preglove plakete so si prislužili Vid Kavčič in Vita Kambič iz 1. aG, Marija Absec iz 2. aG ter Urša Konda in Nina Težak iz 3. aG.

Dijaki, ki se bodo 11. maja 2019 udeležili državnega tekmovanja za srebrne in zlate Preglove plakete v Ljubljani, pa so Vid Kavčič (1. aG), Marija Absec (2. aG), Urša Konda in Nina Težak (3. aG) ter Nadja Suhorepec in Blaž Pečarič (4. aG).

Vsem udeležencem šolskega tekmovanja, še zlasti dobitnikom bronastih Preglovih plaket in uvrščenim na državno tekmovanje, iskreno čestitamo.

Mentorica:

Margareta Šavli

(Obiskano 204 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost