V sredo, 24. 4. 2019, smo se dijaki 1. letnika gimnazije in strojnega tehnika v spremstvu profesorice Alexandra Kočevar ter profesorji Miha Movrin in Jan Čufer že zgodaj zjutraj odpravili proti Nemčiji. Prva postaja je bil Bavaria Filmstadt, kjer smo posneli kratek film, imeli voden ogled studiev in si pogledali 4D film. Nato smo se odpravili proti Münchnu, kjer smo imeli večerjo v pivnici. Zvečer smo se povzpeli na Olimpijski stolp, kjer smo lahko občudovali nočni München in obiskali prodajalno-razstavni salon BMW Welt.

Naslednji dan smo se zjutraj odpravili v Tehnični muzej – eden največjih tehničnih muzejev na svetu, kjer smo si lahko ogledali več kot 40 različnih oddelkov. Za vse nogometne navdušence je bilo pravo doživetje ogled nogometnega stadiona Allianz Arena, kjer domuje FC Bayern München. Nato smo se odpravili v središče mesta, kjer smo si ogledali umetnine Stare Pinakoteke in obiskali Marijin trg z mestno hišo. Imeli smo nekaj prostega časa, ki smo ga lahko izkoristili za nakup spominkov in ogled trga. Sledila je večerja v znani pivnici Hofbräuhaus, kjer smo lahko prisluhnili bavarski glasbi. Do hotela smo se peljali po podzemni železnici, ki jo uporabljajo tamkajšnji domačini.

Zadnji dan smo imeli voden ogled tovarne BMW Dingolfing in obiskali smo grad Neuschwanstein. Obisk nam bo zagotovo ostal v spominu, saj sta nas pričakala dež in gneča ljudi na avtobusu, ki nas je peljal do gradu. Domov smo se vrnili v poznih urah.

Ekskurzija je bila nekoliko naporna, a nam bo ostala v lepem spominu, saj smo si ogledali veliko znamenitosti in imeli priložnost vpogleda v življenje domačinov.

Manca Bajuk, 1. aG

(Obiskano 242 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost