V petek, 13. decembra 2019, je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani potekal prvi izbirni test za udeležbo dijakov na 52. kemijski olimpijadi, ki bo potekala od 6. do 15. 7. 2020 v Carigradu. Dijaki so tekmovali v dveh skupinah. Tisti iz nižjih letnikov so reševali naloge iz splošne in anorganske kemije, četrtošolci pa so morali pokazati znanje splošne, anorganske in organske kemije.

V skupini četrtošolcev sta se z naše gimnazije tekmovanja udeležili dijakinji 4. aG, Urša Konda in Nina Težak. Med 26 sodelujočimi dijaki iz vse Slovenije sta dosegli zavidljivi uvrstitvi. Urša Konda je zmagovalka prvega izbirnega testa, Nina Težak pa se je uvrstila na odlično 4. mesto. Tako sta obe v igri za uvrstitev v slovensko olimpijsko ekipo 2020.

 

Za končno odločitev o sestavi slovenske olimpijske ekipe 2020 bodo dijaki v naslednjih mesecih morali odpisati še dva izbirna testa. Priprave nanju bodo potekale ob sobotah na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, kjer bodo dijaki ob pomoči univerzitetnih mentorjev poglobili znanje na vseh področjih kemije.

Urši in Nini za izjemen uspeh iskreno čestitamo in jima želimo veliko uspehov tudi v nadaljevanju.

 

Mentorica: Margareta Šavli

(Obiskano 200 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost