Daša Bahor, Ana Miketič, Lara Žohar iz 4. aG ter Leona Ambrožič in Ema Kambič iz 2. bG, z mentoricama Marto Strmec in Alexandro Kočevar, so se od 29. 3.–31. 3. 2021 udeležile prve virtualne konference v okviru mednarodnega Erasmus+ projekta ‘Capitalizing on Local Intangible Cultural Heritage around Europe’ CLICHÉ.

Srečanje je potekalo v organizacije ciprske partnerske šole, kamor bi sicer morali odpotovati že v marcu 2020. Tridnevno srečanje je 58 udeležencem, po uvodnem virtualnem ogledu Cipra ter gostiteljske šole, ponudilo kar 6 različnih predavanj, povezanih z nesnovno kulturno dediščino, podjetništvom, poslovnim načrtovanjem, kreativnim turizmom ter uporabo družbenih omrežij za utrditev in širitev poslovne ideje ali podjetja. Na delavnicah smo se naučili tudi ciprskega tradicionalnega plesa, uporabe tradicionalnih motivov v umetniške namene ter se preizkusili v izdelavi poslovnega načrta.

Srečanje je bilo namenjeno tudi predstaviti poslovnih idej v obliki Ted Talk predstavitev. Naši dijakinji, Daša Bahor in Ana Miketič, sta navdušili s spletno stranjo Explore Bela krajina, ki bi združevala vse dogodke na področju Bele krajine, ter z uporabnimi povoščenimi belokranjskimi vrečkami za sadje in zelenjavo, ki bi lahko zmanjšale ali zamenjale nepotrebne plastične.

 

Prav tako smo k sodelovanju na konferenci povabili lokalne deležnike, in sicer Podjetniški inkubator Bela krajina ter podjetje Bravina experience.  Kristian Asani je udeležencem podal koristne napotke za uporabo družbenih omrežij pri promociji novega izdelka ali podjetja ter jih podkrepil s številnimi praktičnimi primeri iz dela v Podjetniškem inkubatorju Bela krajina. Gregor Jevšček pa je predstavil koncept izkustvenega turizma in butičnih turističnih produktov, ki jih v podjetju Bravina experience razvijajo za turiste, ki želijo spoznati Belo krajino na drugačen način. 

 

Čeprav smo pridobili veliko znanja in novih izkušenj, upamo, da  bomo v bližnji prihodnosti mobilnosti ponovno izvajali s potovanjem, obiskom partnerskih šol,  stiskom rok in druženjem dijakov in učiteljev v živo.

 

(Obiskano 39 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost