V sredo, 5. julija 2017, je zvečer v jedilnici šole potekala slavnostna podelitev spričeval poklicne mature 2017. V spomladanskem izpitnem roku je le-to opravljalo 16 dijakov strojnega in ekonomskega tehnika, vseh 16 je bilo tudi uspešnih.

Program se je pričel z recitacijo Ježkove pesmi Avizo I (ob prihodu), s katero sta voditelja, Leja Kambič in Marko Kerep, hudomušno nagovorila maturante, njihove starše in sorodnike, profesorje in profesorice SŠ Črnomelj ter predstavnike vseh treh belokranjskih občin. Program so popestrili še: Martin Konda na harmoniki in Žan Majcen na kitari, ki sta zaigrala Miheličevo skladbo Ko harmonika zapoje; Tjaša Ogulin je recitirala pesmi Pobeglo otroštvo, Cirila Zlobca, in 10 prošenj za lahko noč, Aleša Štegra; Viviana Kukar je zapela skladbi When we were young in To mi je všeč; Gašper Brunskole pa je na harmoniki zaigral »Venček svetovnih«.

 

Maturante je poleg ravnateljice Elizabete Prus nagovorila še županja občine Črnomelj, Mojca Čemas Stjepanovič. Slednja se je s sodelavko mag. Anito Jamšek zahvalila Lei Krajec in Tjaši Miketič, ki sta pod mentorstvom Anice Želježnjak in mag. Anite Jamšek v zaključnem projektnem delu pripravili uporabno nalogo z naslovom Celostna prometna strategija občine Črnomelj s poudarkom na varnih šolskih poteh.
Po podelitvi spričeval je sledilo še krajše druženje ob sladkem prigrizku.

 

 

Maturantom še enkrat čestitamo in jim želimo uspešno nadaljevanje začrtane življenjske poti!

Jelena Šikonja, razredničarka 4. EST

(Obiskano 235 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost