V petek, 29. in v soboto 30. maja smo se v Bosni in Hercegovini, v Bihaču udeležili 4. Parlamenta mladih Savskega bazena. Našo šolo so zastopali Niko Žan Kastelc, dosedanji predsednik Parlamenta, Marko Lakner, Ana Mavsar in Žiga Badovinac.

Dijaki so se odzvali na mednarodni fotografski natečaj Savskega bazena z naslovom „Življenje z reko in na reki“. Fotografija Marka Laknerja,  Novo na starem je bila uvrščena med najboljše.

V Bihaču so se družili z ostalimi dijaki iz Srbije, Bosne in Hercegovine in iz Hrvaške, ogledali so si Nacionalni park Una, sodelovali v različnih ekoloških delavnicah in srečanje zaključili z ogledom priložnostne razstave fotografij, ki so jih poslali na natečaj.

Leta 2002 so države, ki leže ob reki Savi, oblikovale Mednarodno komisijo za porečje reke Save (Savska komisija) in podpisale Okvirni sporazum o porečju reke Save, zavedajoč se življenjskega pomena čezmejnega sodelovanja, katerega cilj je trajnostni razvoj Savskega bazena. Okvirni sporazum je začel veljati leta 2004, leta 2007 pa so države pogodbenice razglasile 1. junij za dan reke Save.

V projektu Ekošola pa je bila ekipa naših dijakov Marko Lakner, Roman J. Križman in Črt Kočevar nagrajena na natečaju Moja reka si. Fantje so pripravili in posneli ekološko stand up komedija.

Več fotografij …

(Obiskano 49 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost