Na Srednji šoli Črnomelj se zavedamo nujnosti učenja jezikov, zato podpiramo večjezičnost in medkulturno razumevanje kakor tudi vključevanje različne šolske dejavnosti in projekte pri pouku nemščine. Tako smo dijakom 3. letnikov omogočili priprave na jezikovno diplomo iz nemščine in smo ponosni, da smo na šoli drugič svečano podelili 16 jezikovnih diplom za nemščino – DSD 1 na jezikovni ravni A2/B1. Dijake so nagovorili in jim podelili diplome Lena Handwerk vodja kulturnega oddelka na veleposlaništvu Zvezne republike Nemčije v Ljubljani, mentorica in profesorica nemščine Alexandra Kočevar ter dr. Reinhard Zühlke, koordinator za program DSD v Sloveniji. Tudi podžupan Štefan Misja in ravnateljica Elizabeta Prus sta dijakom namenila nekaj besed in jima iskreno čestitala za dosežen uspeh.

V šolskem letu 2014/15 so dijaki lahko drugič opravljali diplomo DSD 1 na ravni A2/B1. Uspešno jo je opravilo 16 kandidatov. Diplomanti  DSD 1 so: Valentina Ambrožič, 4.bG, Damjan Dragovan, 4.bG, Jurij Ivanušič, 4.aG, Maja Jankovič, 4.aG, Tomaž Kasunič, 4.aG, Jernej Križan, 4.bG, Matija Lovšin, 4.aG, Peter Matek, 4.bG, Tina Plut, 4.bG, Barbara Prus, 4.bG, Tjaša Puš, 4.aG, Vito Šuklje, 4.bG, Eva Šuštaršič, 4.bG, Rok Vipavec, 4.bG, Romana Vranešič, 4.bG in Pia Zevnik, 4.bG.

Prireditev so z petjem in recitiranjem popestrili dijaki iz 3.bG Roman Križman in Marko Lakner ter dijaki iz 4.bG Romana Vranešič in Matic Brinc ob spremljavi profesorja Andreja Kuniča iz glasbene šole Črnomelj.

Več fotografij …

Mentorica: Alexandra Kočevar, prof.

(Obiskano 114 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost