Črnomelj – V ponedeljek, 11. julija, je v večernih urah v medioteki šole potekala podelitev spričeval splošne mature 2016.

Prireditev se je začela z deklamacijo Mihe Babiča, dijaka 1. bG. Voditelja Nadja Suhorepec in Blaž Pečarič, oba iz 1. aG, sta nagovorila zbrane in povezovala program. V programu z interpretativnim branjem, recitacijami in deklamacijami z elementi igre, ki je potekal v šolskih delavnicah izdelanem nizkem bazenu, v katerem so čofotali, se škropili ter žogali, je sodelovala še Katja Grabrijan, 1. aG. S pevsko točko pa sta svečano podelitev popestrili Lara Geltar, 1. aG in Nina Mikunovič, 2. bG, na kitari pa ju je s pomočjo posnetka spremljal Andrej Zupančič, 1. bG. Za tehnično podporo pa je poskrbel Luka Horvat, 2. aG, medtem ko je PP-predstavitev pripravil laborant Marko Špringer, pomagal pa je Gregor Cindrič, dipl. inž. str.

 

Potem ko je ravnateljica z razredničarkama Matejo Juran Kordiš in Margaretko Šavli ter tajnico mature Anico Želježnjak podelila maturantom njihova spričevala, je sledila še razglasitev najboljših, tj. dveh zlatih maturantov. To pa sta: Romana Vranešič, 4. bG in Matija Lovšin, 4. aG, ki je prejel tudi priznanje šole. Navzoče pa je nagovorila tudi črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič.

 

Splošno maturo je v Sloveniji na spomladanskem roku opravilo 94,4 % kandidatov, na naši šoli pa 97,37 %; vseslovensko povprečno število točk je 20,00, pri naših maturantih pa 20,76. Naša dva zlata maturanta predstavljata 5,4 %, slovensko povprečje zlatih maturantov pa je 4,48 %.

Vsem maturantom še enkrat čestitamo.

Anita Starašinič, mentorica

(Obiskano 241 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost