V četrtek, 16. marca 2017, je po vsej Sloveniji potekalo šolsko tekmovanje iz matematike za srednješolce. Na srednji šoli Črnomelj se ga je udeležilo 74 dijakinj in dijakov vseh letnikov in smeri. Drugič zapored je bilo običajno tekmovanje, poznano pod imenom Kenguru, dopolnjeno še z reševanjem dveh nalog odprtega tipa, ki sta imeli funkcijo t.i. odbirnega dela za udeležbo na državnem tekmovanju.

V tekmovalni skupini A, ki je namenjena gimnazijcem, je sodelovalo 56 dijakov. Bronasto priznanje so si prislužili:

– 1. letnik: Jan Stariha, Maša Kambič, Nina Težak in Urša Konda (vsi 1. aG) ter Matej Puš, Maj Perko, Iva Skukan in Laura Čurk (vsi 1. bG);

– 2. letnik: Blaž Pečarič (2. aG) ter Jani Kure, Jan Lovšin, Jan Žugelj in Ivan Mitevski (vsi 2. bG);

– 3. letnik: Bor Jerman, Matic Peteh in Špela Sever (vsi 3. aG) ter Jurij Krajačič (3. bG);

– 4. letnik: Jani Metež (4. aG).

Na naslednjo stopnjo tekmovanja, t.j. državno, ki bo v soboto, 22. aprila, v Novem mestu, so se uvrstili Urša Konda in Anže Rom (oba 1. aG), Jani Kure (2. bG) ter Jani Metež (4. aG).

V tekmovalni skupini B, ki je namenjena dijakom srednjega strokovnega izobraževanja, je sodelovalo 13 dijakov. Bronasto priznanje so si prislužili Tom Vesel in Luka Bahor iz 1. ST ter Tjaša Miketič iz 4. E. Na državno tekmovanje, ki bo prav tako 22. 4. v Novem mestu, sta se uvrstila Luka Bahor in Erik Šterk, oba iz 1. ST.

V tekmovalni skupini C, ki je namenjena dijakom srednjega poklicnega izobraževanja, je sodelovalo 5 dijakov. Bronasto priznanje bo prejel Kristjan Rožmarin iz 1. OK, ki se je tudi uvrstil na državno tekmovanje v Novem mestu.

Mentorji, t.j. člani aktiva matematikov Desanka Kambič, Jasna Kvenderc in Tilen Šetina, čestitamo vsem dijakom za osvojena priznanja, tistim, ki tekmovanje nadaljujejo na državnem nivoju, pa želimo še veliko uspeha v Novem mestu.

(Obiskano 85 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost