V ponedeljek, 29. maja 2017 so imeli dijaki 2. ST in 3. ST strokovno ekskurzijo za potrebe izpolnitve letnega plana OIV v Črnomlju. Dan smo pričeli s predstavitvijo gospoda Janeza Zabukovnika, prodajnega zastopnika  iz podjetja Meusburger, ki je vodilni ponudnik visoko preciznih normalij na področju orodjarstva.

Sledil je ogled podjetij Livar d.d., proizvodnja in obdelava ulitkov in POLYCOM Škofja Loka, podružnico v Črnomlju.

Podjetje Livar je bilo ustanovljeno leta 1954 in je ena največjih livarn V Sloveniji. Specializirana je za proizvodnjo produktov iz nodularne in sive litine ter  mehansko obdelavo. Gospa Sonja Bastl, vodja razvoja kadrov v Livarju, nam je predstavila podjetje, njegovo vizijo ter možnosti zaposlitve mladih kadrov. Nato so nas popeljali skozi proizvodnjo od talilnice, finalizacije ulitkov, mehanske obdelave, ogledali smo si oddelek orodjarne ter merilnice.

Podjetje Polycom d.o.o. se ukvarja s predelavo plastičnih mas in orodjarstvom. Podjetje se hitro in uspešno širi, pri tem pa nudijo možnost zaposlitve različnim strokovnim kadrom. Nudijo tudi možnost štipendiranja ter opravljanja praktičnega usposabljanja pri delodajalcu v okviru obvezne šolske prakse. Po predstavitvi podjetja iz strani glavne kadrovnice smo si ogledali še orodjarno ter celotno proizvodnjo brizganja plastike.

Spremljevalci: Leopold Grahek (vodja), Gregor Cindrič, Rudi Sirnik, Tatjana Štampfelj.

Povezave:

Podjetje Meusburger: https://www.meusburger.com/SL/SI/index?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=debnl0617&utm_content=einleitung&lang=9#!/

Podjetje Polycom d.o.o.: http://www.polycom.si/

Podjetje Livar d.d.: http://livar.si/

(Obiskano 318 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost