DSD (Deutches Sprachdiplom) oz. po slovensko nemška jezikovna diploma je diploma, ki jo je moč pridobiti v tretjem letniku gimnazije. 29 dijakov iz 3. a in b gimnazije smo v ponedeljek, 4. 12. 2017, odšli na dvodnevni jezikovni tabor v Dolenjske toplice, kjer smo imeli priprave na izpit.

Profesorica Alexandra Kočevar nas je skupaj s Christophom Zehendnerjem, prostovoljcem v Sloveniji, seznanila o podrobnostih jezikovne diplome. Pa da ne boste mislili, da je bilo dolgočasno. Daleč stran od tega. Igrali smo se igrice, se zabavali, pogovarjali in imeli super.

Drugi dan smo uradni del pričeli z igro, da smo se do konca prebudili in razmigali naše možgančke, nato pa je sledil, za večino najtežji del, pisno sporočanje. Tukaj smo vsi pisali pismo na določeno temo v nemščini. Po evalvaciji in zaključku je na žalost sledila pot domov.

Imeli smo se zelo lepo. To lahko potrdimo vsi, ki smo bili na taboru. Naučili smo se veliko novega, poleg vsega pa smo se še zabavali in sprostili. Kaj kmalu pa bo prišel čas, ko bo šlo vse zares, ko bomo v marcu opravljali izpit iz DSD. Zaželite nam srečo oz. Wünscht uns viel Glück!

Nekaj utrinkov iz tabora si lahko ogledate tudi na: Sprachlager by Christoph

Natalija Šterk, 3. bG

(Obiskano 50 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost