V soboto, 11. 5. 2019, je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz znanja kemije za Preglove plakete. Z naše gimnazije so se ga udeležili 4 dijaki:

Vid Kavčič iz 1. aG, Urša Konda in Nina Težak iz 3. aG ter Nadja Suhorepec iz 4. aG.

Vid Kavčič je dosegel izjemen uspeh. V kategoriji  1. letnikov je med 164 tekmovalci iz slovenskih srednjih šol zasedel 1. mesto v državi in prejel zlato Preglovo plaketo.

Prav tako sta zlati Preglovi plaketi prejeli Urša Konda, ki je zasedla 4. mesto, in Nina Težak s 5. mestom v kategoriji 3. letnikov. Tudi njuna rezultata sta bila odlična, saj je bilo predstavnikov 3. letnikov kar 121.

Če k temu prištejemo še 5 bronastih Preglovih plaket, ki so si jih na šolskem tekmovanju iz kemije (marec 2019) prislužili Vid Kavčič in Vita Kambič iz 1. aG, Marija Absec iz 2. aG ter Urša Konda in Nina Težak iz 3. aG, smo lahko več kot zadovoljni.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov tudi v prihodnje. Za njihovimi rezultati se namreč skriva veliko truda in veliko pridobljenega znanja. Vendar tudi to ni dovolj. Za takšne rezultate mora človek imeti tudi malo sreče. Tokrat so se poklopili vsi dejavniki.

Mentorica:

Margareta Šavli

(Obiskano 223 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost