Vid in Andrej, zlata na področju matematike in astronomije.

V nedeljo, 19. maja 2019, je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani potekala slavnostna podelitev nagrad in pohval najuspešnejšim udeležencem tekmovanj, ki jih je v tem šolskem letu organiziralo Društvo matematikov, fizikov in astronomov (DMFA) Slovenije. Na prireditev z naslovom Bistroumi 2019 so bili poleg slednjih povabljeni tudi vsi, ki so na teh tekmovanjih dosegli zlata priznanja, ter njihovi mentorji.

 

Zlato na področju matematike, fizike ali astronomije sta v tem šolskem letu osvojila dva črnomaljska gimnazijca. Andrej Zupančič iz 4. bG je dosegel zlato priznanje na Tekmovanju v razvedrilni matematiki, Vid Kavčič iz 1. aG pa je osvojil kar tri zlata priznanja, in sicer na Tekmovanju v znanju astronomije za Dominkova priznanja, Tekmovanju v razvedrilni matematiki in Tekmovanju srednješolcev v znanju matematike za Vegova priznanja. Skupaj s svojima mentorjema Markom Rožičem in Tilnom Šetino sta si ogledala dobri dve uri trajajočo prireditev, ki je bila poleg razglasitvi najuspešnejših tekmovalcev posvečena tudi obeležitvi 70. obletnice delovanja Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije.

Vabljeni tekmovalci in njihovi mentorji so v spomin na uspešno sodelovanje pri letošnjih tekmovanjih prejeli majice, ki so jih pri DMFA pripravili v ta namen.

Marko Rožič, Vid Kavčič, Andrej Zupančič in Tilen Šetina v preddverju Gallusove dvorane.
(Obiskano 213 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost