V torek, 21. maja, dan potem, ko so uradno zaključili s poukom, so se dijakinje in dijaki zaključnih letnikov vrnili v šolo po listine, ki dokazujejo sadove njihovega dela. Ob 10. uri dopoldan se je v učilnici kemije namreč pričela svečana podelitev pohval in priznanj, ki je bila namenjena prav njim.

 

Prireditev, ki jo je povezovala Tjaša Pavlinič Frankovič iz 3. bG, se je pričela poetično – z recitacijo, ki jo je pripravila Maša Kuzma iz 3. aG, z igranjem na klaviature pa jo je dopolnil Aleksander Vuković iz 3. bG. Krajši kulturni program se je najprej nadaljeval s flavtistkama Evo Janžekovič in Mašo Laj iz 3. aG, nato pa še s pevsko točko Viviane Kukar, prav tako iz 3. aG. Nagovoru ravnateljice Elizabete Prus je sledila še ena recitacija ob glasbi v izvedbi Maše in Aleksandra.

 

Najuspešnejšim dijakom oddelkov 3. OK, 4. ST, 4. aG in 4. bG je ravnateljica ob pomoči razrednikov nato podelila priznanja za odličen uspeh ter visoke pohvale. Največ pozornosti sta požela Blaž Pečarič iz 4. aG in Andrej Zupančič iz 4. bG, ki sta prejela najvišje priznanje, to je knjižno nagrado za štiriletno vsestransko sodelovanje na različnih področjih življenja in dela šole.

 

Kristjan Rožmarin iz 3. OK z ravnateljico in razrednikom Rudolfom Sirnikom.
Jure Hudelja, Gašper Brunskole, Marko Kerep in Simon Jaklič iz 4. ST z ravnateljico in razrednikom Leopoldom Grahkom.
Martina Martinović, Katja Grabrijan, Ida Muc, Urška Pavšič, Veronika Plut, Laura Starešinič, Nadja Suhorepec, Veronika Špringer in Blaž Pečarič iz 4. aG z ravnateljico in razredničarko Anito Starašinič.
Andrej Zupančič, Natalija Šterk, Tina Škrinjar, Doroteja Novak, Miha Babič, Sara Šuklje, Tjaša Šikonja, Ivan Mitevski in Lea Štravs iz 4. bG z ravnateljico in razredničarko Marto Strmec.
Blaž Pečarič ob prejemu knjižne nagrade.
Andrej Zupančič ob prejemu knjižne nagrade.

Dogodku je sledil prevzem spričeval ter podelitev ostalih priznanj in pohval v matičnih učilnicah posameznih oddelkov. Četrtošolke, četrtošolce ter fante iz 3. OK sedaj čaka naporno obdobje maturitetnih in zaključnih izpitov, zato jim zaželimo kar največ miru in motivacije ob učenju ter seveda uspeha na zrelostni preizkušnji.

Nastopajoči: Aleksander Vuković, Maša Kuzma, Tjaša Pavlinič Frankovič, Viviana Kukar, Maša Laj in Eva Janžekovič.
(Obiskano 436 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost