V soboto, 9. novembra 2019, je pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) potekala državna raven Tekmovanja iz znanja logike. Ta je bila že tradicionalno organizirana na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Tja sta se skupaj s svojim mentorjem in učiteljem matematike Tilnom Šetino odpravila dva gimnazijca s Srednje šole Črnomelj. Luka Jakofčič iz 2. aG in Urša Konda iz 4. aG sta se v državno konkurenco uvrstila na podlagi odličnega rezultata na šolski ravni tekmovanja, ki je bila izvedena v septembru.

Urša Konda, 4. aG, in Luka Jakofčič, 2. aG, pred pričetkom tekmovanja ob Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Foto: Tilen Šetina, prof.

Oba sta bila uspešna tudi na državnem tekmovanju. Urša je med četrtošolci zasedla 7. mesto v državi in bo prejela priznanje zlatega leska, Luka pa bo za svoj rezultat prejel srebrno priznanje.

Srebrn Luka Jakofčič, 2. aG, zlata Urša Konda, 4. aG, in njun mentor Tilen Šetina, prof. Foto: Tina Stariha, 4. bG

Uspeh Urše Konda sega še precej višje. Ker je tako na šolskem kot na državnem tekmovanju pri nalogah s področja lingvistike dosegla vse možne točke, jo je komisija ZOTKS povabila na priprave za mednarodno lingvistično olimpijado, ki se bo prihodnje poletje odvila v Latviji. Rezultati izbirnega testa v marcu, t.j. po končanih pripravah, bodo podlaga za oblikovanje štiričlanske ekipe, ki bo na olimpijadi zastopala slovenske barve.

Obema tekmovalcema iskreno čestitamo za osvojeni priznanji, Urši pa zaželimo še uspešne priprave na lingvistično olimpijado.

Luka Jakofčič, 2. aG, je osvojil srebrno, Urša Konda, 4. aG, pa zlato priznanje. Foto: Tina Stariha, 4. bG

besedilo: Tilen Šetina, prof.

fotografije: Tina Stariha, 4. bG, in Tilen Šetina, prof.

(Obiskano 205 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost