V četrtek, 22. aprila 2021, je v organizaciji Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije po vsej državi potekala šolska raven Tekmovanja srednješolcev v znanju matematike za Vegova priznanja. Na Srednji šoli Črnomelj se ga je udeležilo 35 dijakinj in dijakov programa gimnazija. Tekmovali so v štirih tekmovalnih skupinah, in sicer glede na letnik, v katerega so vpisani.

Prvemu delu tekmovanja, ki sestoji iz nalog izbirnega tipa in je bolj poznano pod imenom Kenguru, je za zainteresirane dijake sledilo še reševanje dveh nalog odprtega tipa, ki sta imeli funkcijo t.i. odbirnega dela za udeležbo na državnem tekmovanju.

Tekmovalci iz 2. bG, 3. aG in 4. aG so naloge reševali pod nadzorom Tilna Šetine, prof. Foto: Vesna Fabjan, prof.
Tekmovanje je potekalo hkrati s Tekmovanjem dijakov tehniških in strokovnih šol v znanju matematike, zato so dijaki 1. aG in 2. aG naloge reševali skupaj s strojniki iz 2. ST. Nadzorovala jih je Mija Razpotnik, mag. prof. Foto: Vesna Fabjan, prof.

Med sodelujočimi dijaki je bilo 11 takih, ki so s svojim rezultatom dosegli bronasto priznanje:

  • 1. letnik: Kaja Kočevar, Klara Mravinec in Gal Stopar (vsi 1. aG);
  • 2. letnik: Tjaša Ivanetič (2. aG) ter Matevž Lesica Štirn in Špela Šterk (oba 2. bG);
  • 3. letnik: Sara Foršček in Nika Vidmar (obe 3. aG);
  • 4. letnik: Marija Absec, Ema Prevalšek in Domen Tomc (vsi 4. aG).
Prejemniki bronastega priznanja z mentorjem: Domen Tomc, 4. aG, Tjaša Ivanetič, 2. aG, Ema Prevalšek, 4. aG, Kaja Kočevar, 1. aG, Nika Vidmar, 3. aG, Tilen Šetina, prof., Klara Mravinec, 1. aG, Gal Stopar, 1. aG, Sara Foršček, 3. aG, Marija Absec, 4. aG, Špela Šterk, 2. bG, in Matevž Lesica Štirn, 2. bG. Foto: Urška Jurajevčič, 3. aG

Na naslednjo raven tekmovanja, t.j. državno, ki bo v soboto, 15. maja, na Šolskem centru Novo mesto, so se uvrstili Gal Stopar iz 1. aG ter Marija Absec in Ema Prevalšek iz 4. aG.

Mentor tekmovalcem je bil njihov učitelj matematike prof. Tilen Šetina.

Vsem sodelujočim dijakom čestitamo za dosežene rezultate in osvojena priznanja, Emi, Mariji in Galu pa zaželimo še uspešne priprave na državno tekmovanje.

Prejemniki bronastega priznanja: Klara Mravinec, 1. aG, Marija Absec, 4. aG, Ema Prevalšek, 4. aG, Matevž Lesica Štirn, 2. bG, Nika Vidmar, 3. aG, Domen Tomc, 4. aG, Sara Foršček, 3. aG, Gal Stopar, 1. aG, Tjaša Ivanetič, 2. aG, Špela Šterk, 2. bG, in Kaja Kočevar, 1. aG. Foto: Urška Jurajevčič, 3. aG

besedilo: Tilen Šetina, prof.

fotografije: Urška Jurajevčič, 3. aG, in Vesna Fabjan, prof.

(Obiskano 138 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost