V soboto, 15. maja 2021, je v organizaciji Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije potekala državna raven Tekmovanja srednješolcev v znanju matematike za Vegova priznanja. Za dijake iz dolenjske regije je bilo tekmovanje organizirano na Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli Šolskega centra Novo mesto.

Ema Prevalšek, 4. aG, Marija Absec, 4. aG, in Gal Stopar, 1. aG, pred pričetkom tekmovanja ob vhodu v Šolski center Novo mesto. Foto: Tilen Šetina, prof.

Med najboljše matematike v državi so se na podlagi rezultata na šolskem in odbirnem tekmovanju uvrstili trije gimnazijci s Srednje šole Črnomelj; to so Gal Stopar iz 1. aG ter Marija Absec in Ema Prevalšek iz 4. aG. Vsi trije so se dobro odrezali tudi v državni konkurenci ter bodo za svoje dosežke prejeli srebrna Vegova priznanja.

Srebrni matematiki z mentorjem: Ema Prevalšek, 4. aG, Marija Absec, 4. aG, Gal Stopar, 1. aG, in Tilen Šetina, prof. Foto: Urška Jurajevčič, 3. aG

Mentor tekmovalcem je bil njihov učitelj matematike prof. Tilen Šetina.

Emi, Mariji in Galu iskreno čestitamo za njihove uspehe. Ob natrpanem koledarju matematičnih in ostalih tekmovanj, ki so se letošnjo pomlad v zelo kratkem času zvrstila eno za drugim, so prav oni trije najpogosteje zastopali barve naše šole ter nas razveseljevali z osvojenimi priznanji.

Ema Prevalšek, 4. aG, Marija Absec, 4. aG, in Gal Stopar, 1. aG, so na državnem tekmovanju iz matematike prejeli srebrna Vegova priznanja. Foto: Urška Jurajevčič, 3. aG

besedilo: Tilen Šetina, prof.

fotografije: Urška Jurajevčič, 3. aG, in Tilen Šetina, prof.

(Obiskano 107 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost