Dijaki 1. letnikov programov gimnazija, strojni tehnik in oblikovalec kovin so se v petek 11. junija podali na projektne dneve v Radencih. Dijake strokovnega in poklicnega izobraževanja je pot vodila skozi Vinico in Stari trg ob Kolpi, kjer so obiskali podjetja SON, KMS Malerič in Unior ter znanje, ki so ga pridobili v šoli, videli tudi na konkretnem praktičnem primeru. V tem istem času so imeli gimnazijci v Radencih delavnico timskega dela, kateri je sledila delavnica likovnega ustvarjanja v objemu naravnih lepot reke Kolpe in okolice.

Popoldne so imeli gimnazijci terensko fizikalno-kemijsko delavnico, ob sprehodu pa so spoznavali družboslovne značilnosti kraja, katerega so nekateri obiskali prvič. V tem času so bili ostali na veslanju po reki Kolpi, pozno popoldne pa so vsi dijaki teoretično in praktično utrjevali znanje o temeljnih postopkih oživljanja, kar jim je predstavila ekipa ZD Črnomelj. Po delavnicah in večerji je sledilo sproščeno druženje in mreženje med dijaki ob športnih in družabnih igrah.

Sobotno dopoldne so gimnazijci preživeli na raftingu, ostali pa so imeli delavnico timskega dela, slovenistično, družboslovno in strojniško delavnico. Po kosilu smo zaključili s projektnimi dnevi in se vrnili domov.

Dijaki so tako na projektnih dnevih spoznali in se naučili marsikaj novega, ustvarili nova in poglobili že obstoječa prijateljstva, kvalitetno preživljali prosti čas in se imeli (po njihovih besedah) zelo lepo.

Vsi skupaj se že veselimo prihodnjih projetknih dni in šolskih obveznosti zunaj šolskih zidov v naslednjih šolskih letih.

Vodja projektnih dni: Jure Kuhar

(Obiskano 49 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost