Drugi tradicionalni slovenski zajtrk na Srednji šoli Črnomelj

V petek, 18. 11. 2016, smo člani krožka Erasmus+ izvedli že drugi tradicionalni slovenski zajtrk. Po uspešnem prvem tradicionalnem zajtrku, ki smo ga izvedli v sredo, 18. 5. 2016, smo se odločili, da bomo našo šolo aktivno vključili v vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Organizirali smo ga v jedilnici šole.

Projekt izvajamo z namenom, da bi dijake prepričali, kako koristen je zajtrk. Ta dijakom še pred začetkom prve šolske ure pripomore k uspešnemu delu in koncentraciji. Ker se je z našo idejo strinjal tudi učiteljski zbor in vodstvo šole, smo se dijaki prvo šolsko uro zbrali v jedilnici šole, kjer je vsak razred sedel na označeno mesto. Nato so reditelji vsakega razreda iz kuhinje prinesli zajtrk, ki je bil poln slovenskih dobrot. Sestavine tradicionalnega slovenskega zajtrka so kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Vse sestavine so bile pridobljene s pomočjo sponzorjev in lokalnih pridelovalcev. Pri organizaciji pa so nam seveda pomagale tudi naše kuharice in OŠ Mirana Jarca.

Po že drugem uspešno končanem tradicionalnem zajtrku, smo se dijaki nasmejani, polni energije in pripravljeni na nove šolske ovire, vrnili v razrede. Dijaki krožka Erasmus+ pa upamo, da smo na tak način ozavestili pomembnost prehranjevanja z lokalno pridelanimi izdelki in tako tudi pomagali lokalnemu kmetijstvu. Prav tako, pa si želimo, da bi Tradicionalni slovenski zajtrk ostal tradicija.

 Erasmus+ skupina

(Obiskano 171 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost