Dragi dijaki! Spoštovani starši!

Prvi september (to je sreda prihajajočega tedna) je že skorajda tu, šolsko leto začenjamo v šoli, v učilnicah. Vsi si želimo in upamo, da bomo šolsko leto realizirali v živo in ne v virtualnem svetu. Da pa bi tako ostalo, se bomo vsi morali čim bolj dosledno držati navodil NIJZ, ki jih poznamo že od lanskega šolskega leta in tudi iz vsakdanjega življenja. Najpomembneje je, da v šolo prihajate le zdravi in ne kažete simptomov okužbe s Covid-19 (slabo počutje, kihanje, boleče grlo, prebavne motnje, nenadna izguba vonja in okusa).  Prav tako je zelo pomembno, da si pri vstopu v šolo razkužite roke in nadenete obrazno masko, ki jo prinesete s sabo. Nošenje maske je obvezno za dijake (razen pri malici in pri športni vzgoji) in za zaposlene na šoli. Ohranjati in vzdrževati moramo medosebno razdaljo (1,5 m do 2 m).

Zaradi Covid ukrepov in ker je šolska knjižnica še v prenovi, boste dijaki prevzeli učbenike in delovne zvezke prvi šolski dan po razporedu skupaj z razrednikom. Zato s sabo prinesite nahrbtnik.

 

Dijaki 1. letnika pridete v šolo ob 9. uri, zberete se pred šolo, kjer vas bodo sprejeli vaši razredniki in vas odpeljali v matične učilnice.

Dijaki višjih letnikov pridete v šolo ob 8.15, nato imate pouk po urniku, ki bo objavljen v eAsistentu. Da bi preprečili gnečo, vstopajte gimnazijci pri drsnih vratih, strojniki in orodjarji pri navadnih vratih.

 

Prvi šolski dan ne bo malice, 2. septembra pa boste prijavljeni dijaki že imeli toplo malico, ki bo v jedilnici po navodilih in razporedu, s katerimi vas bodo seznanili razredniki.

Dijake opozarjamo, da je prepovedano izvajati kakršnokoli fizično in psihično nasilje nad dijaki prvih letnikov. Primeri, ko se izvaja trpinčenje, nadlegovanje in izživljanje oziroma drugi posegi v osebno telesno nedotakljivost, so najtežje kršitve, za katere se lahko izreče tudi najvišje vzgoje ukrepe. Prav tako je prepovedano risanje po obrazih in drugih delih telesa prvošolcev, saj izmenjava pisal ter zmanjšana medosebna razdalja predstavljata tesen kontakt, kar povečuje možnost okužbe z virusom Covid-19.

 

Na podlagi priporočil in ukrepov NIJZ bo pouk potekal v matičnih učilnicah, ki so:

Gimnazija

Razred Razrednik Učilnica
1. aG Matjaž Starašinič KEM
2. aG Jure Kuhar EKN
3. aG Vlasta Pezdirc SL1
4. aG Alexandra Kočevar NEM1

 

Strojni tehnik

Razred Razrednik Učilnica
1. ST Marta Strmec AN1
2. ST Nejc Gorše STR
3. ST Miha Movrin MAT 2
4. ST Branislav Adlešič MAT 1

 

Oblikovalec kovin – orodjar

Razred Razrednik Učilnica
1. OK Rudi Sirnik TEH
2. OK Mateja Juran Kordiš SL 2
3. OK Gregor Cindrič RČN

 

Natančnejše informacije o poteku pouka, malici, garderobah … vam bodo podali razredniki.

Da se bomo izognili gneči pri vstopu v šolo, pridete prvi dan v matične učilnice obuti. O varni uporabi garderob boste obveščeni s strani razrednika.

Organizacijo pouka in druge aktivnosti bomo staršem predstavili na roditeljskih sestankih, ki jih bomo v skladu z navodili NIJZ (razen za prve letnike) organizirali virtualno. Prav tako bodo na daljavo potekale govorilne ure. O terminih roditeljskih sestankov in govorilnih urah boste pravočasno obveščeni.

V tem obdobju bodo v šolo smeli vstopati le zaposleni in dijaki, preostali obiskovalci napovedano in z utemeljenim razlogom.

Ker si res nihče od nas ne želi, da bi morali pouk ponovno izvajati na daljavo, vas prosim za dosledno upoštevanje higienskih navodil NIJZ. Tako bomo vsi ostali zdravi in uspešno izpeljali šolsko leto do konca.

Pred nami je še eno nepredvidljivo šolsko leto, čaka nas veliko izzivov, zvrhana mera potrpežljivosti. A prepričana sem, da bomo s pozitivno naravnanostjo, razumevanjem in sodelovanjem uspešni in na koncu zadovoljni.

 

Vsem želim uspešno in zdravo šolsko leto.

Elizabeta Prus, ravnateljica

(Obiskano 377 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost