Črnomelj, 23. 12. 2016 – V četrtek zvečer je v Kulturnem domu Črnomelj potekala slavnostna prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Na njej so z roko v roki sodelovali učenci OŠ Milke Šobar-Nataše in dijaki Srednje šole Črnomelj. Nastopajoči so s petjem, recitacijami, deklamacijami, plesom in igranjem sledili rdeči niti prireditve, ki  je bila preplet sodobnosti s tradicijo.

Mentorice so si zastavile tezo, da ljudska besedila predstavljajo domačnost, toplino, zavetje, bližino …, sodobna umetna besedila pa tujskost, odtujenost, skratka, bivanjsko stisko. Prireditev je zastavljala vprašanje, kje je rešitev iz današnjega stanja, publiki pa so učenci in dijaki s svojo srčnostjo med nastopom šepetali odgovor, da je rešitev v dobrem človeku, ki bo tvoril skupnost dobronamernih ljudi.

To je bila tudi popotnica, s katero sta obe šoli počastili državni praznik in zaželeli vsem zbranim tople medsebojne odnose v prihajajočem letu.

Zbrane v dvorani sta nagovorila ravnateljica Srednje šole Črnomelj Elizabeta Prus in slavnostni govornik Samer Khalil, svetnik Državnega sveta RS in podžupan Občine Črnomelj.

Več slik …

Zapisali: Anita Starašinič in

Mateja Juran Kordiš

(Obiskano 76 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost