V četrtek, 26. septembra 2019, je pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) potekala šolska raven Tekmovanja iz znanja logike. Na Srednji šoli Črnomelj se ga je udeležilo 39 dijakinj in dijakov vseh treh izobraževalnih programov. Tekmovali so v štirih tekmovalnih skupinah, in sicer glede na letnik, v katerega so vpisani.

Med sodelujočimi dijaki je bilo 16 takih, ki so s svojim rezultatom dosegli bronasto priznanje:

– 1. letnik: Luka Krajačič in Štefan Štrucelj (oba 1. aG) ter Matevž Lesica Štirn (1. bG);

– 2. letnik: Luka Jakofčič, Vita Kambič, Vid Kavčič, Maja Suhorepec, Žana Štravs in Nika Vidmar (vsi 2. aG);

– 3. letnik: Marija Absec, Daša Bahor, Matic Plut in Ema Prevalšek (vsi 3. aG);

– 4. letnik: Urša Konda (4. aG) ter Laura Čurk in Matej Puš (oba 4. bG).

 

Tekmovalci, ki so dosegli bronasto priznanje. Manjka Luka Krajačič, ki ni več dijak Srednje šole Črnomelj. Foto: Tina Stariha, 4. bG
Na naslednjo raven tekmovanja, t.j. državno, ki bo v soboto, 9. novembra 2019, na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, sta se uvrstila dva tekmovalca. To sta Luka Jakofčič iz 2. aG in Urša Konda iz 4. aG.
Tretješolci, ki so tekmovalne naloge reševali v Mostarju v Bosni in Hercegovini. Foto: Jasna Kvenderc, prof.
Šolsko tekmovanje je potekalo ravno v času, ko so se dijaki 3. in 4. letnika gimnazije in strojnega tehnika mudili na tridnevnih medpredmetnih ekskurzijah, zato je bila, ob soglasju ZOTKS, izvedba tekmovanja za njih nekoliko prilagojena. Tekmovalne naloge so reševali kar v hotelski jedilnici po večerji – tretješolci v Mostarju v Bosni in Hercegovini, četrtošolci v italijanskem obmorskem mestu Lido di Jesolo. Kljub napornim celodnevnim aktivnostim na ekskurziji in pozni večerni uri je poseben uspeh zabeležila maturantka Urša Konda, ki je tekmovalno polo rešila brez napake in tako dosegla kar vse možne točke!
Mentorji tekmovalcem so bili njihovi učitelji matematike: Borut Grošičar za 1. bG, Jasna Kvenderc za 1. aG, 1. ST, 3. ST, 4. ST in 3. OK ter Tilen Šetina za 2. aG, 3. aG, 4. aG in 4. bG. Vsem sodelujočim dijakom čestitamo za dosežene rezultate in osvojena priznanja, Luki in Urši pa želimo še veliko uspeha na državnem tekmovanju.
Prejemniki bronastega priznanja z dvema od mentorjev. Manjkata Luka Krajačič, ki ni več dijak SŠ Črnomelj, in Jasna Kvenderc, prof. Foto: Tina Stariha, 4. bG

besedilo: Tilen Šetina, prof.

fotografije: Tina Stariha, 4. bG, in Jasna Kvenderc, prof.

 

(Obiskano 345 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost