V petek, 26. 9. 2014, smo se dijaki 1. letnikov srednje šole Črnomelj z avtobusom odpravili v Radence.
Gimnazijci smo dopoldan merili hitrost reke Kolpe in čolna, se vozili s kanuji in imeli orientacijo. Pri tej smo s pomočjo zemljevida raziskovali Radence in se zelo zabavali.
Nato so sledile različne delavnice, ki so se nadaljevale še v soboto. Preizkusili smo se v risanju stripov na temo življenja v obkolpski dolini, ki smo jih opremili z nemškimi napisi. Pri biologiji in kemiji smo ugotavljali čistost reke Kolpe in prisotnost živali v njej, pri angleščini in likovnem snovanju pa smo spoznavali slikarje in risali z ogljem.
Zvečer pa smo igrali odbojko, plezali na umetni steni, pekli kostanj, peli in pekli pice ter pogače.
Strojni tehniki in oblikovalci kovin pa so si v petek ogledali proizvodno UNIOR v Starem trgu in se seznanili z življenjem in delom v terapevtski skupnosti. Dijake so tako iz prve reke izvedeli, kam lahko privede uživanje drog. Poleg orientacije in vožnje s kanuji so imeli še delavnico iz strojništva, pri kateri so akustično in z nateznim preizkusom merili modul elastičnosti različnih kovin.
Ob koncu projektnih dni smo imeli krajši program, kjer smo dijaki predstavili posamezne delavnice in doživetja v Radencih. Naše druženje smo zaključili s skupno fotografijo in odhodom domov.

DSCN6604

Več fotografij …

Šola v naravi je bila nepozabno doživetje, saj smo se med seboj bolj povezali, si našli nove prijatelje ter se neizmerno zabavali.
Manca Simonič, 1. bG

(Obiskano 87 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost