V četrtek, 23. oktobra, so drugi in tretji letniki strojnega tehnika ob pol sedmih zjutraj odšli na strokovno ekskurzijo.

Pot jih je vodila na sever, obiskali so namreč staro industrijsko mesto, Jesenice. V podjetju Acroni Jesenice so si poglobili svoje znanje v litju, reciklaži železa in izdelavi posebnih jekel. Večina dijakov je bila presenečena nad velikostjo objekta in delovnih sredstev. Le streljaj stran je podjetje Elektrode Jesenice, ki izdeluje elektrode za različne vrste varjenja. V podjetju so presenetili z novo tehnologijo izdelave elektrod. Način proizvodnje, ki je še v fazi razvoja, in stroj za izdelavo naj bi imela le tri podjetja na svetu. Na koncu so si ogledali tudi gornjesavski muzej, in sicer del, v katerem je prikazan razvoj železarstva.

Celotno pot je sicer deževalo, a slabo vreme ni pokvarilo razpoloženja. Navdušenja pa niso pokazali samo dijaki, ampak tudi vodiči, ki so pohvalili njihovo sodelovanje. Spremljevalca se vam zahvaljujeta prijetno druženje prežeto s poučevanjem.

vodja ekskurzije: Gregor Cindrič

(Obiskano 86 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost