Uvod
Tradicionalna plesna prireditev se je že 11. odvijala v četrtek, 12. februarja, med 16.30 in 19. uro v športni dvorani Srednje šole Črnomelj. Nastopila je cela paleta navdušenih plesalcev, nastopali pa so v kategorijah posamično, plesni pari in skupinski nastopi od nižjih razredov osnovne šole do hip hop mam. Šolski plesni festival je odlična prireditev, zanimiva za več generacij, predvsem pa zanimiva za organizatorje. Letos so to bili dijaki 4. aG z razredničarko Vesno Fabjan.
Zaplet: Priprave.
»Na vajah smo se velikokrat pokregali med seboj, pa vendar smo te zamere hitro pozabili in vadili naprej. Fantje na vajah nismo bili popolnoma resni in osredotočeni na plesne korake, kar pa ni bilo po godu dekletom, ki so nas velikokrat tudi okregale in nadrle,« je priprave komentiral Andraž Geltar, 4. aG. Da bi k nastopanju spodbudili čim več plesalcev pa tudi da bi privabili gledalce, so se organizatorji odločili, da posnamejo video vabilo. Posneli so kratko koreografijo, pri plesu pa uporabili balone, da so dogajanje popestrili. Da bi povezali video vabilo s plesno prireditvijo, so se odločili uporabiti balone tudi na plesnem festivalu. Želeli so, da med zaključnim skupinskim plesom vseh nastopajočih padejo s stropa. S tem pa so imeli kar nekaj težav. »Najprej je bilo treba napihati ogromno balonov, pri čemer smo se sicer zabavali. Več težav je povzročalo vprašanje, kako jih spraviti do stropa in nato na tla. Seveda smo se s skupnimi močmi domislili dobrega načina, vendar spet ni vse potekalo po načrtih,« se je spominjala priprav Anja Šimec, 4. aG
Vrh: Ples.
»Medtem ko je na odru vse v znamenju plesa in smeha, se izza zavese dogaja džungla. Majhni otroci tekajo, se pogovarjajo, nekateri nastopajoči tudi zamujajo, jih ne najdemo. Tukaj ni časa za poglobljeno razmišljanje, tukaj je pomembno, da veš, kako ukrepati v situaciji, v kateri se znajdeš. Tudi sama sem morala biti zelo prilagodljiva. Letos pa nam je enega od večjih izzivov predstavljalo, kako spraviti balone na strop in narediti, da bodo padli. Z drugimi besedami: prireditve so kot filmi, gledalci vidijo dokaj popolno stvar, a redko kdaj vedo, kako je ta sploh nastajala in kakšna je zgodba izza nje,« je svoje vtise strnila voditeljica Nina Miketič, 4. aG. Njen sovoditelj pa je bil njen sošolec Andraž Cimerman.
Tudi v zaodrju se je marsikaj dogajalo. Dijaki 4. bG so prodajali muffine. Da bi prodaja boljše stekla, so sošolcu izdelali maskoto v podobi muffina, ki bi pritegnila kupce. Ne le da je bila prodaja uspešna, tudi maskota je dobila kar nekaj oboževalcev. (Na fotografiji je Kristjan Žunič, 4. bG, oblečen v maskoto v podobi muffina.)
»Na plesni prireditvi se je dalo tudi posladkati z muffini, ki jih je vsak sladkosned rad snedel. Na presenečenje vseh je eden izmed muffinov oživel in se sprehajal po telovadnici. Bil je paša za oči. Le kdo ga ne bi mogel zapaziti, ko pa je rozasta harmonika s smetano plesala z nastopajočimi?« je dogajanje ob plesnem parketu komentiral Jaka Šikonja, 4. bG.
Razplet: Rezultati in zaključni ples.
Med posamezniki so si prva tri mesta razdelile: 1. mesto – Zala Vraničar, 1. bG, 2. mesto: Tina Plut, 3. bG, 3. mesto: Manja Novak, 2. aG. Med pari sta 1. mesto zasedla Nina Mikunivič, 1. bG in Matic Miketič, 4. aG; 2. mesto Brina Dokl, 2. bG in Andraž Geltar, 4. aG; 3. mesto pa Mojca Mravinec in Domen Kunič, oba 4. aG. Razredi pa so se razvrstili tako: 1. mesto – 2. aG ali Muzej, 2. mesto – 1. bG ali Rojstni dan, 3. mesto – 3. aG ali Zoroti.
Celoten festival je stekel kot po načrtu, ki bi ga s težavo sestavil tudi najboljši arhitekt. Plesalci so po razglasitvi čakali le še na dež balonov, ki so bili zbrani v mreži pod stropom in delovali kot ogromen oblak. Toda meteorološke napovedi niso in niso uspele priklicati padavin v obliki balonov. Tisti najmlajši so uprli svoje roke k višku in se postavili na prste, da si zagotovijo svoj delež dežja. Baloni pa so bili še kar v zraku. Neskončno se je vleko, a se je čakanje izplačalo. Mreža je počila in barvne kaplje so zletele v naročje otrok.
Zaključek
Organizatorji 4. aG so ugotovili, da jih je kljub vsem težavam, prerekanjem ŠPF zagotovo bolj povezal, utrdil njihovo prijateljstvo. »Smeha, veselja, izkušenj ne more nič nadomestiti, seveda nam jih ne more nihče tudi vzeti. Verjetno se bomo vsi v razredu spominjali, kako smo v času priprav na tleh v telovadnici jedli pico, ki nam je teknila kot še nikoli, in kakšno olajšanje in zadovoljstvo smo občutili, ko smo pospravili telovadnico in se odpravili na zasluženo pijačo,« je svoje vtise strnila voditeljica. Prav tako se veseli naslednjega leta, ko bo plesno prireditev obiskala kot gledalka.

Dijaki z mentorico

(Obiskano 81 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost