9. marca 2015 je v slovenskih srednjih šolah potekalo šolsko tekmovanje iz znanja kemije, kjer so se dijaki potegovali za bronaste Preglove plakete in za udeležbo na državnem tekmovanju, ki bo 9. maja v Ljubljani.

Z naše šole se je tekmovanja udeležilo 61 dijakov gimnazije.
19 dijakov je bilo iz 1. letnikov, dosegli so sledeče rezultate: 1. mesto Špela Sever, 2. mesto Bor Jerman, 3. mesto Špela Saje (vsi iz 1. aG). 4. mesto pa si delita Leja Kambič (1. aG) in Eva Pezdirec (1. bG). Vsi omenjeni dijaki so si prislužili bronaste Preglove plakete.

Iz 2. letnikov gimnazije se je tekmovanja udeležilo 13 dijakov. Na 1. mesto se je uvrstil Robert Glazer, 2. mesto Lan Skoliber (oba iz 2. bG), 3. mesto pa si delita Mateja Đotlo (2. aG) in Mitja Kostelec (2. bG).IMG_5450

3. letnike gimnazije je zastopalo 18 dijakov. Na 1. mesto se je uvrstila Tjaša Klemenčič (3. aG), 2. mesto je zasedla Romana Vranešič (3. bG), 3. mesto pa si delita Matija Lovšin (3. aG) in Vito Šuklje (3. bG). Vsi omenjeni dijaki bodo prejeli bronaste Preglove plakete.

Iz 4. letnikov gimnazije se je tekmovanja udeležilo 11 dijakov. 1. mesto je zasedel Jaka Šikonja, na 2. mesto se je uvrstila Maja Badovinac, na 3. pa Sara Milković (vsi iz 4. bG).
Dovolj točk za Bronasto Preglovo plaketo je zbral le Jaka Šikonja.
Vsem udeležencem tekmovanja, še zlasti uvrščenim na najvišja mesta in dobitnikom bronastih Preglovih plaket iskreno čestitamo!

Za aktiv naravoslovnih predmetov mentorica:
Margareta Šavli, univ. dipl. inž. kem.

(Obiskano 104 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost