Priznanja na državnem tekmovanju iz nemščine

Na Ekonomski šoli Murska Sobota je 11.2.2015 potekalo državno tekmovanje iz znanja nemščine, ki so se ga udeležili trije dijaki iz naše šole. Roman J. Križman iz 2. bG, Robert Glazer iz 2. bG ter Marko Lakner iz 2. bG. Na tekmovanju so osvojil srebrno priznanje. Bronasto priznanje pa so osvojili Tomaž Kasunič, 3. aG, Matija Lovšin, 3. aG ter Nika Ambrožič, 2.E

EPI-LESEPREIS

Že nekaj let zapored so se dijaki naše šole udeležili nemškega bralnega tekmovanja Epi Lesepreis, ki ga organizira DZS. Tekmovanje smo izvedli v dveh kategorijah, in sicer za 1. letnik in za 2. in 3. letnik. Skupno je tekmovalo 11 dijakov, 5 dijakov v kategoriji za 1. letnik in 6 v kategoriji za 2. in 3. letnik. 5 dijakov je doseglo ustrezno število točk za zlato priznanje, 5 dijakov je doseglo ustrezno število točk za srebrno priznanje, 1 dijakinja pa bo prejela priznanje za sodelovanje.

DSD 1 – Nemška jezikovna diploma

Dijaki 3. letnika gimnazije so tudi v tem šolskem letu opravljali izpit za nemško jezikovno diplomo – DSD 1 na jezikovni ravni A2-B1. Pisni izpit je potekal 10.3., ustni pa 9. 4. 2015. Ustni del izpita je opravljalo 17 kandidatov, ki so dosegli jezikovni raven B1.

Diplomo DSD 1 prejmejo konec junija.

Vsem kandidatom iskrene čestitke za dosežen uspeh!

Mentorica: prof. Alexandra Kočevar

(Obiskano 37 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost