V sredo, 22. 4. 2015, smo se dijaki prvih letnikov gimnazije in programa strojni tehnik odpravili na tridnevno ekskurzijo po sosednji Avstriji in Nemčiji. Svojo pot smo začeli zelo zgodaj zjutraj z večurno vožnjo do čudovitega avstrijskega mesta Salzburg, katerega ulice smo imeli priložnost izkusiti tudi v živo. Temu je sledila vožnja do Nemčije, in sicer do živalskega vrta v Münchnu, v katerem smo preživeli dve uri in se ob ogledu raznoraznih živali izredno zabavali. Po večerji in tudi sami namestitvi v hostlu je sledil ogled BMW sveta in Olimpijskega stolpa, ki nam je ponudil čudovit razgled nad samim mestom.

Naslednji dan smo začeli z ogledom izredno poučnega Tehniškega muzeja, kjer smo si lahko ogledali zbirke iz različnih predmetov, od naravoslovnih (npr. fizike, matematike, biologije…) pa tudi do družbenih (npr. glasbe, zgodovine…). Nato smo si ogledali glavno mesto München, kjer smo imeli tudi dve uri prostega časa, ki smo ju lahko preživeli po svoje. Potem smo se odpeljali do stare in nove Pinakoteke, kjer smo na lastne oči lahko občudovali likovna dela enih izmed najbolj priznanih mojstrov likovne umetnosti. Temu je sledil še ogled nogometnega stadiona Allianz Arena, ki resnično dosega vsa pričakovanja vsakega nogometnega navdušenca.

Zadnji dan, v petek, smo navsezgodaj zjutraj zapustili hotel in se odpeljali do rudnika soli Berchtesgaden, čemur je sledil tudi ogled Minimundusa, sveta v malem, kjer smo si lahko ogledali največje znamenitosti sveta na enem mestu. Temu je sledil še ogled Gospe Svete in vojvodskega prestola, na koncu pa je sledila še nekajurna vožnja do doma.

Mislim, da smo se na ekskurziji vsi imeli zelo lepo. Videli smo veliko novih stvari in se imeli priložnost naučiti tudi veliko novega, poleg tega pa smo imela tudi veliko časa za medsebojno druženje in zabavo.

N. Čemas, 1. bG

Več fotografij …

(Obiskano 181 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost