V soboto, 7. maja 2016, je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani potekalo 50. državno tekmovanje iz znanja kemije za srednje šole. Udeležilo se ga je 5 dijakov z naše gimnazije, ki so si udeležbo prislužili z odličnimi rezultati na šolskem tekmovanju 2016.

Prvi letnik sta zastopala Doroteja Novak in Jan Lovšin (oba iz 1. bG), iz 2. letnika se je državnega tekmovanja udeležila Eva Zupanič (2. bG), predstavnik dijakov 3. letnika je bil Lan Skoliber (3. bG), 4. letnik pa je zastopala Tjaša Klemenčič (4. aG).

Najbolje se je odrezala Eva Zupanič, ki je prejela srebrno Preglovo plaketo. Le ena točka ji je manjkala do zlata. Odličen rezultat je dosegel tudi Lan Skoliber, ki si je prav tako prislužil srebrno Preglovo plaketo.

Doroteja Novak, Tjaša Klemenčič ter Jan Lovšin pa so prejeli bronaste Preglove plakete, ki so si jih prislužili že na šolskem tekmovanju.

Skupni izplen tekmovanja iz znanja kemije v šolskem letu 2015/16 za gimnazijo Črnomelj sta torej dve srebrni in 10 bronastih Preglovih plaket.

Mentorica:
Margareta Šavli, univ. dipl. inž. kem.

 

(Obiskano 108 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost