V sredo, 17. maja 2017 so opravili dijaki 3. letnika oblikovalec kovin obvezne interesne dejavnosti, letos smo izbrali ekonomsko  področje.

Najprej so obiskali nepremičninsko agencijo Stanart.  Direktorica g. Gordana Piljić  jim je predstavila vse pasti ob nakupu nepremičnin, davke, posredniške provizije, vpis v zemljiško knjigo…

Zatem so si dijaki ogledali ponudbo na  stojnicahi pred Kulturnim domom v Črnomlju, kjer se je odvijala Parada učenja.

Na Banki Koper, ki se  je preimenovala v INTESA SANPAOLO BANK,  je vodja poslovalnice g. Petra Kralj Schweiger dijakom opisala dejavnosti banke s poudarkom na kreditiranju in elektronskem ter mobilnem plačevanju. Vsak dijak je prejel darilno vrečko z USB ključkom, pisalom, obeskom za ključe ter gradivom o banki.   Še enkrat se zahvaljujemo  vodji poslovalnice za izkazano pozornost dijakom.

Na zavarovalnici Tilia, ki se je tudi preimenovala v zavarovalnico SAVA,  je sprejel dijake vodja  g. Dubravko Čengija.  Seznanil jih je z zgodovino zavarovalništva, z vrstami zavarovalnih poslov in nujnostjo zavarovanj v današnjem času. Kot bodoče mlade voznike jih je opozoril na velika tveganja in odgovornosti, ki morajo biti krita z zavarovanjem in odgovornim ravnanjem vsakega posameznika.

Več slik …

(Obiskano 151 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost