V soboto, 6. maja 2017, je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani potekalo 51. državno tekmovanje iz znanja kemije za Preglove plakete za srednje šole. Udeležilo se ga je 5 dijakov z naše gimnazije, ki so si udeležbo prislužili z odličnimi rezultati na šolskem tekmovanju 2017.

Prvi letnik so zastopale Anastasia Golobič, Urša Konda in Nina Težak (vse iz 1. aG). Iz 2. letnika se je državnega tekmovanja udeležil Blaž Pečarič (2. aG). Predstavnica dijakov 3. letnika je bila Ema Plut (3. bG).

Najbolje sta se odrezali Urša Konda in Nina Težak, ki sta prejeli zlati Preglovi plaketi. Urša Konda je premagala vse tekmovalce iz 1. letnikov in zasedla 1. mesto v državi.

Blaž Pečarič in Ema Plut sta si priborila srebrni Preglovi plaketi. 

 

Skupni izplen tekmovanja iz znanja kemije v šolskem letu 2016/17 za gimnazijo Črnomelj sta torej dve zlati, dve srebrni in sedem bronastih Preglovih plaket, ki so si jih dijaki prislužili že na šolskem tekmovanju.  Prejemniki bronastih Preglovih plaket so Gregor Črnugelj, Anastasia Golobič, Urša Konda in Nina Težak  (vsi iz 1. aG), Blaž Pečarič (2. aG) ter Ema Plut in Eva Zupanič (obe iz 3. bG).

Vsem dijakom za dosežene uspehe iskreno čestitamo. Še posebej gredo čestitke Urši Konda za uvrstitev na 1. mesto v državi.

Za aktiv naravoslovnih predmetov mentorica:
Margareta Šavli

 

 

(Obiskano 154 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost