Vsak tretji petek v mesecu novembru obeležimo dan slovenske hrane, v okviru katerega smo organizirali Tradicionalni slovenski zajtrk in Dan brez zavržene hrane. Tradicionalni slovenski zajtrk je sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka. Namen vseh teh aktivnosti je spregovoriti o pomenu hrane, predvsem lokalno pridelane hrane ter zmanjšati količino zavržene hrane in preostalih odpadkov. Zmanjševanje odpadkov je tudi tema Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki bo potekal od 18. do 26. novembra. Letošnji slogan Popravi in ponovno uporabi – dajmo stvarem novo življenje nas vabi k razmisleku o naših navadah in k spremembi obstoječega vedenja vzemi-uporabi-zavrzi k bolj trajnostnemu ravnanju, ki spoštuje izdelke in naravne vire. Cilj letošnjega Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov je ljudem pokazati, kako enostavno je vdahniti novo življenje stvarem za katere smo menili, da so postale neuporabne in najti vrednost tudi v “starih” stvareh.
(Obiskano 61 krat, 1 krat danes.)