Zadnji dan pouka v koledarskem letu je zdaj že tradicionalno v organizaciji Dijaške skupnosti. Letos so se predstavniki razredov odločili, da ga preživijo nekoliko drugače.

Po prvih dveh urah pouka so sledile razredne ure po oddelkih, na katerih so dijaki v obliki delavnice obeleževali dan samostojnosti in enotnosti. Na začetku ure so prisluhnili kratki radijski uri. Poleg recitacij Lare, Kevina in Maje iz 1. aG so prisluhnili ravnateljici Elizabeti Prus in predsedniku DS Mihi Babiču, ki sta dijakom in zaposlenim namenila nekaj besed in voščila ob prihajajočih praznikih.

Sledila je aktivna delavnica na temo samostojnosti in enotnosti. Dijaki so med drugim razmišljali o aktivnem državljanstvu, o tem, kakšna je vloga vsakega člana družbene skupnosti pri sooblikovanju naše države. Ugotavljali so tudi, da je imeti državo velika odgovornost vseh nas. Ni dovolj udobno se prepustiti ležernosti in neodgovornosti, treba je biti aktiven v vseh pogledih, predvsem v odnosu do izražanja lastnega mnenja, videnja in prepričanja, tako kot so to počeli že naši predniki stoletja nazaj. Spet drugi so brali ali pisali pesmi, nekateri so si uro popestrili s petjem znanih slovenskih zimzelenih melodij …

Dijake in profesorje je obiskal tudi Božiček, ki je delil »Božičkovo pošto«, za konec pouka v letu 2017 pa je sledil še ogled plesne predstave PSNM Junaki z odpada.

Več fotografij na šolski FB-strani …

(Obiskano 58 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost