V ponedeljek, 29. 10. 2018, smo v okviru Vertikale znanja 2018 na Srednji šoli Črnomelj gostili učitelje belokranjskih šol. Po uvodnem nagovoru ravnateljice, ge. Elizabete Prus, smo učiteljem po posameznih aktivih predstavili primere dobre prakse, ki jih na šoli izvajamo v obliki medpredmetnih povezav ali timskega pouka.

Marko Rožič in Meta Šavli sta predstavila timski pouk pri pouku fizike in kemije, in sicer Vpliv jakosti molekulskih vezi na fizikalne lastnosti snovi, ki ga izvajata v 1. letniku gimnazije, ter poleg teoretičnega dela izvedla tudi eksperimente, s katerimi pri pouku podpirata izbrano tematiko. Gregor Cindrič in Jasna Kvenderc sta učiteljem tehnike predstavila program Solidworks ter jih s praktičnimi vajami uvedla v modeliranje posameznih kosov in sestavljanje le-teh v končni izdelek. V aktivu tujih jezikov so Rosana Vukojević, Jan Čufer, Alexandra Kočevar in Marta Strmec v obliki delavnice v angleščini, nemščini in španščini predstavili jezikovne zagate »lažnih prijateljev« pri uporabi in prenosu določenih besed iz materinščine v tuji jezik in obratno.

V nadaljevanju srečanja smo se pogovarjali o težavah, ki jih moramo pri pouku reševati učitelji tako v osnovni kot tudi v srednji šoli. Izmenjali smo si precej informacij o učnih vsebinah v učnih načrtih osnovnih in srednjih šol ter se strinjali, da je sodelovanje med nami ključnega pomena za nadgrajevanje znanja v srednji šoli. Srečanje smo zaključili z ogledom šolskih delavnic. Več fotografij na FB SŠ Črnomelj

(Obiskano 128 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost