V luči zadnjih medijskih dogodkov, povezanih z našo šolo, podajamo naslednjo izjavo za javnost.

Osnovno poslanstvo vsake šole je vzgoja in izobraževanje. Oboje temelji na sodelovanju dijakov in učiteljev. Zato je nesprejemljivo, da se v medijih pojavljajo neresnične in zavajajoče informacije o Srednji šoli Črnomelj, ki rušijo ugled šole, vseh zaposlenih, ravnateljice in dijakov. Šola z dolgoletno tradicijo, odličnimi rezultati na vseh področjih življenja in dela, vpetosti v lokalno skupnost, si tega zagotovo ne zasluži.

Zato si bomo zaposleni na vse načine prizadevali, da dokažemo krivičnost in neutemeljenost obtožb. V dobro prihodnosti vseh nas si želimo, da bi se povrnilo zaupanje v Srednjo šolo Črnomelj, na šolo pa delovni elan in pogoji ter možnosti, da bomo lahko normalno nadaljevali s svojim delom.

Spoštovani dijaki!

Vedno ste bili in boste vključeni v dialog s šolo v skladu s pristojnostmi preko legitimnih organov – dijaške skupnosti. Verjamemo, da večina dijakov ne želi nemira in občutka razdora ali celo strahu, ampak predvsem možnost in pravico, da se učite in pridobite znanje za svojo prihodnost, zato stopimo skupaj in se začnimo ukvarjati z našim osnovnim poslanstvom.

Kolektiv Srednje šole Črnomelj z ravnateljico

 

 

(Obiskano 202 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost