V času od 2. do 6. aprila je v mestu Kėidainiai v Litvi potekalo drugo delovno srečanje držav partneric projekta Erasmus+ C.L.I.C.H.E. Sestanka so se udeležili trije profesorji naše šole – Marko Rožič, Marta Strmec in Jelena Šikonja.
Prvi dan so mentorji sodelujočih šol, poleg predstavnice iz Slovenije še šole iz Grčije, Cipra, Estonije, Litve in Bolgarije, predstavili potek dosedanjega dela, izdelane videe na temo ohranjanja kulturne dediščine in ostalo gradivo, ki so ga dijaki pripravili pod mentorstvom profesorjev in zunanjih sodelujočih. Sledil je ogled mesta Kėidainiai, enega najstarejših mest v Litvi. Sprehodili smo se po mestnem jedru, si ogledali mestno muzejsko zbirko, leseno cerkev sv. Jožefa in druge znamenitosti. Zvečer so dijaki tamkajšnje gimnazije (Kėdainių šviesiosios gimnazijos) pripravili pester kulturni program.
Drugi dan smo po dopoldanskem sestanku, na katerem smo se pogovarjali o naslednjih korakih v okviru projekta (videe bomo vse partnerice naložile na eTwinning, na skupni Youtube kanal, izdelali in skupaj bomo dopolnjevali tudi wikistran), odpravili na izlet. Ogledali smo si delavnico jantarja in si izdelali zapestnico iz tega »litovskega zlata«, nato pa nas je lokalna vodnica popeljala po mestu Kaunas. To je drugo največje mesto v Litvi, v zgodovini je bilo center gospodarstva, akademije in kulture ter nekoč glavno mesto Velike litovske kneževine. Danes je mesto prestolnica Kaunas regije.
Tretji in četrti dan srečanja sta bila namenjena načrtovanju dejavnosti v prihodnjih letih projekta. Novembra prihodnje šolsko leto sledi srečanje na Srednji šoli Črnomelj. Več fotografij na FB strani Erasmus+ kluba Srednje šole Črnomelj.

(Obiskano 84 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost