Državno in šolsko tekmovanje iz nemščine, angleščine in španščine

V torek, 5. februarja 2019, je na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor potekalo državno tekmovanje iz nemščine za srednje šole. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 60 dijakov iz različnih srednjih šol.

Našo šolo sta zastopala dijaka, ki sta se najboljše odrezala na šolskem tekmovanju. To sta bila Matic Plut, 2. aG in Kevin Požek, 2. aG, ki sta na državnem tekmovanju prejela srebrni priznanji. Bronasto priznanje pa so prijeli dijaki Viviana Kukar, Anže Rom, Maja Malić in Nina Težak iz 3. aG.

Na državnem tekmovanje iz španščine je Maša Kuzma, 3. aG  osvojila bronasto priznanje, na državnem tekmovanju iz angleščine so Džina Fortun, 3. aG, Veronika Saje, 3. aG in Domen Štukelj, 3. bG prijeli bronasto priznanje.

Bralno tekmovanje Centra Oxford v znanju nemščine

Letos so bili dijaki vseh letnikov Srednje šole Črnomelj vabljeni k sodelovanju na spletnem bralnem tekmovanju za nemščino Pfiffikus 2018/19. Učitelji tujih jezikov se zavedamo pomena, ki ga ima branje pri učenju tujega jezika, hkrati pa želimo ugoditi željam mladih in aktivnih. Zato verjamemo, da je tekmovanje, ki poteka v elektronski obliki, pisano na kožo našim tekmovalcem.

Sodelujoči dijakinji iz 1. aG, Julia Kočevar ter Vita Kambič, bosta prejeli priznanje in sodelovali v nagradnem žrebanju. Med vsemi tekmovalci bodo izžrebali dva nagrajenca, ki bosta brezplačno potovala v Berlin.

DSD 1 – Nemška jezikovna diploma

V sredo, 3. 4. 2019, in v torek, 9. 4. 2019, so dijaki 3. aG in 3. bG, ki so se odločili, da bodo svoje znanje nemščine preverili z opravljanjem javnoveljavnega izpita DSD I, uspešno zaključili ustni del izpita. Vsi 23 dijakov, ki so pristopili k izpitu, so bili zelo zadovoljni, saj so zelo uspešno opravili drugi del izpita. V mesecu marcu so že opravili pisni del. Z rezultati bodo seznanjeni konec šolskega leta. Izpiti so mednarodne veljave in se opravljajo na nivojih A2/B1. Mentorica nemške jezikovne diplome Alexandra Kočevar in profesor nemščine Miroslav Plut, ki sta ocenjevala na ustnem izpitu, sta bila z izkazanim znanjem nemščine nadvse zadovoljna.

Vsem dijakom in ostalima mentorjema, Janu Čuferju, prof. in Rosani Vukojević,prof., še enkrat iskrene čestitke

Alexandra Kočevar, prof.

(Obiskano 259 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost