To leto – že četrto leto po vrsti- so se dijaki 1., 2. in 3. letnika odločili, da ne bodo prekinili z izvajanjem že tradicionalne »NOCHE HISPANA prireditve«, ki je odprta širši javnosti in neverjetno priljubljena. Odločili so se, da jo bodo posebej posvetili držali Argentini. Zato so tudi plesi, pesmi in recitirane pesmi delo argentinskih ustvarjalcev.

Voditelja Maša Kuzma in Martin Kambič

Priprave na prireditev so vsebovale plesne vaje za argentinska folklorna plesa »chacarero« in »zambo«. Z njima so nastopajoči na prireditvi očarali publiko, saj so ju zaplesali na igriv in vesel način. Prireditev so začeli s skečem o »gaucho«, s pijačo mate in recitacijami Josea Hernandeza, epičnega argentinskega pesnika v pripovedih Martína Fierre. Pripravili so tudi osvežujoč in kratek zgodovinski pogled na Agrentino, med drugim so obudili spomin na Che Guevara, predvajali pa pesem »Mi Comandante Che Guevara«. Tudi pesmi Alfonsine Storni, Juana Gelmana, Oliveria Gironda in Francisca Luisa Bernardeza so prispevale k španskemu vzdušju.

Gosta večera sta bila Jana in Boštjan Jerko, ki v prostem času plešeta tango in sta tudi dvakrat zaplesala za obiskovalce. Videli smo tudi, kako sta se Tim Skukan in Ines Plut merila v dvoboju z žogo. Postavila sta se v vlogo dveh naj boljših nogometašev na svetu: Messija in Maradone ter v razgibani in igrivi prestavi brcala žogo. Ivona Begović je skupaj s kitaristom zapela pesem Marie Elene Walsh »Canción para bailar la Luna«.

 Na koncu, pa kot je že tradicija, so vsi skupaj zapeli »La Vida es un Carnaval«. Za goste so pripravili brezalkoholno sangrío ter dva priljubljena argentinska prigrizka empanadas in alfajores.

Pa še nekaj utrinkov v slikah.

Ples chacarera.
Jana in Boštjan.
Ples Zamba.
Naša Messi in Maradona.
In še slikica z Rosano Vukojević.
(Obiskano 463 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost