V ponedeljek, 24. junija, je v medioteki potekala proslava ob dnevu državnosti in podelitev priznanj za odličen uspeh in najvišjih pohval.
Dan državnosti je slovenski državni praznik, ki se ga praznuje 25. junija. Ta dan v Sloveniji obeležujemo spomin na 25. junij 1991, ko je Slovenija formalno postala neodvisna.

Z uvodno predstavitvijo državnega praznika je začela povezovalka programa Marija Absec, 2. aG. Za njo so nastopile tri recitatorke sošolki Maja Kozina in Pika Štefanič (obe iz 2. aG) ter Maša Kuzma, 3. aG.
Ker letos obeležujemo 70 let od smrti našega rojaka Otona Župančiča, lani pa je minilo 140 let od njegovega rojstva, smo se s pomočjo treh njegovih pesmi spomnili tudi nanj, nanj, ki je gojil topel odnos do domovine.
Z glasbo sta nam napolnili ušesa flavtistki Eva Janžekovič, 3. aG in Anamarija Bilješković, 3. bG. V brezskrbne počitniške dni pa sta nas s pevsko točko popeljala Ivona Begović, 1. bG in Žan Majcen, 3. ST.
Vrh pa je bila podelitev priznanj za odličen uspeh in najvišjih pohval – vse to pa so dijaki prejeli iz rok ravnateljice Elizabete Prus in svojega/-e razrednika/-čarke. Ravnateljica je tudi s pomočjo predstavnika športnega aktiva razglasila najboljši razred v športu, tj. 3. bG, najboljšo športnico Katjo Jankovič, 3. bG in najboljšega športnika Kristjan Rožmarin, 3. OK. Tina Stariha, 3. bG pa je najuspešnejše fotografirala.

Poslovili smo se s sklepom, da se vidimo jeseni, natančneje 2. septembra.

Mentorici Jelena Šikonja in Anita Starašinič

(Obiskano 531 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost